• randveerud
  • ema, isa ja leevike: December 2006

    Wednesday, December 27, 2006

    isa ja tan airan

    iga kord kui leevikese isa välismaal või venemaal käib, toob ta sealt kaasa kääritatud piimatooteid, nagu näiteks tan või airan või tan airan ning joob siis neid kodus mõnusa näoga. tegemist on väga erilise ehk siis võiks isegi öelda harjumatu joogiga.
    viimasel ajal reisib isa aga harvem kui piimajooke juua tahaks ning seoses sellega on kõigile lugejatele küsimus - ega keegi ei ole tan airani eestis müügil näinud?

    Monday, December 25, 2006

    leevike ja lumememm

    leevike vaatab lumememmega postkaarti ja ütleb: "näe, täitsa paljas mõmmi!"
    no aga mida teha, kui pole lihtsalt lund, millest memme ehitada.

    leevike ja jõuluvana

    Monday, December 18, 2006

    ema, isa, leevike ja kuusk

    "millal me kuuse toome," küsis leevikese isa novembri keskel. "mitte veel," vastas ema. "no aga paari kuu pärast võib juba lootusetult hilja olla," arvas seepeale isa.
    eile käisid siis isa, ema ja leevike kuuske koju toomas. nad võtavad jõulupuu alati oma kuusehekist, mis pole ammu enam hekk vaid rida väga kõrgeid kuuski. aga kuna niinimetatud hekki on vaja pügada, teevad ema ja isa seda alati enne jõule ning viivad kuuski ka kõigile tuttavatele. sel aastal tundus emale, et redel oleks justkui lühemaks jäänud. isa ronis sellega siiski üles ja saagis maha mitu suurt ja uhket kuuselatva ning kuusemets hakkas mõnest kohast jälle hekki meenutama. õnneks oli ema suvel suurema auto ostnud, eelmisesse masinasse poleks nii pikad kuused küll mahtunud.
    kurb lugu asja juures on aga see, et kuusetoomisüritus lõppes isa jaoks traumapunktis. üks salakaval kuuseoks torkas isale otse silma sisse. nüüd peab ta rohtu silma tilgutama ja rahulikult istuma. lugeda ja televiisorit vaadata ei saa. aga eks jõulud olegi ju üks rahumeelne aeg.

    Wednesday, December 13, 2006

    ema, isa, leevike ja teine advent

    Lisaks võib piiluda ka siia.

    Wednesday, December 06, 2006

    ema, isa, leevike ja õunad

    ema, isa ja leevike käisid pühapäeval maal. nad plaanisid esimese advendi puhul väikese kuuseoksa koju tuua ja niisama jalutada. hoovi sõites märkas isa aga hoopis õunu. kujutage ette – õunad puu all detsembrikuus. ubinad olid väga maitsvad ning ema ja isa korjasid kaks suurt korvitäit ning rõõmustasid.
    hiljem selgus, et looduses valitseb tasakaal – nimelt olid hiired ära söönud kõik need õunad, mis ema kastidesse kapi otsa ootama oli pannud. õigemini olid nad ära söönud õunte seemned, õunad ise olid ühtase massina kastidesse laotunud.