• randveerud
  • ema, isa ja leevike: January 2007

    Monday, January 29, 2007

    isa ja diil

    paar nädalat tagasi helistati leevikese isale linnalehest ning uuriti, milline oli tema lemmiktoit koolisööklas. isa vastas kuulekalt: mannavaht, aga oli väga häiritud, et tema, kui lugupeetud filmiinimese käes sellist lihtlabast küsimust küsitakse.
    sel nädalal üllatas leevikese isa eesti rahvast oma ülesastumisega diili reklaamis. väike nupuke linnalehes on säästuoperaatori reklaamimise kõrval käkitegu. kõige suurema üllatuse osaliseks sai aga leevikese isa ise, kellel vastavast reklaamist aimugi polnud. tema oli poolkogemata ken saani kaamera ette jäänud ning naiivselt vaid proovi teinud.
    jääme huviga ootama leevikese isa uusi kangelastegusid!

    Tuesday, January 09, 2007

    ema ja lego

    jõuluvana tõi leevikesele lego. leevikese emale tõi ta seeliku, öösärgi ja rahakoti, aga kõige rohkem rõõmustas ema leevikese lego üle. juba jõululaupäeva õhtul, kui teised magasid, ehitas ema legoklotsidest uhke elamu. ja ehitab siiani, nii päeval kui öösel. leevike õnneks kade ei ole, kuigi ka talle meeldib legoga mängida. aga lisaks klotsidele meeldivad leevikesele veel legoprintsess ja legoloomad, emale need eriti huvi ei paku.
    ühel päeval hoidis vanaema leevikest ning pärast teatas ehmunult, et leevike lõhkus natuke legomaja. emale tegi see nalja, kuna need majad ongi ju leevikesele mängimiseks ning iga katkine ehitis annab emale uue võimaluse. hiljem aga sai nalja veelgi, kuna leevike rääkis mängimise käigus, et vanaema lõhkus maja trepi ära, aga tagasi ei osanud panna. mine siis võta kinni, kes mida lõhkus.
    ühel teisel päeval aga pomises ema endamisi, et klotse oleks juurde vaja, üldse ei saa ehitada. leevike tõi siis telefoni ja ütles viisaka häälega: "jõuluvana, too klotse juurde!"
    leevike vist ei aima veel, et jõuluvana tuleb uuesti alles aasta pärast. ema nii kaua küll oodata ei jaksa.

    Wednesday, January 03, 2007

    leevike ja üllatusmunad

    mõnikord, kui leevikese emal enam midagi mõelda pole, juurdleb ta selle üle, kes küll leiutas üllatusmuna. päris kaval väljamõeldis teine, koosneb kõigest sellest, mis ühele lapsele meeldib ja tema vanematele mitte. esiteks saab muna ümbert suure õhinaga paberit ära kiskuda, seejärel šokolaadi süüa ja kolmandaks leiab üllatuse, mida vaibale või diivanile poetada. neljandaks ei anta neid mune poes üldsegi tasuta.
    loomulikult meeldivad üllatusmunad ka leevikesele. tavaliselt istub ta poekärus muna tähtsalt peos. kassa juures ulatab selle ise müüjale. seejärel paneb leevike üllatusmuna ema kotti varjule ning ütleb: "kodus teen lahti. loodan, et sees on öökull". mõnel päeval läheb mitu tundi enne kui koju jõutakse. varem aga leevike muna avama ei nõustu. vahel on poes veel mõni laps, kes kohe üldse ei mõista leevikese kannatlikku meelt. iga põnn tahab ju ometi kohe šokolaadi süüa ja platsmassist konna vaadata. aga leevikesele meeldib mõnusaid asju edasi lükata.
    kodus võtab ta riidest lahti ning siis saabub tipphetk - leevike istub oma väikesele toolile, harutab paberi lahti ning sosistab uuesti: "loodan, et sees on öökull".