• randveerud
  • ema, isa ja leevike: May 2007

    Sunday, May 27, 2007

    ema, isa ja leevike

    mai 2007
    detsember 2006
    juuli 2006
    märts 2006
    jaanuar 2006
    juuli 2005

    Friday, May 25, 2007

    ema ja hajameelsus

    võrreldes leevikese isaga on leevikese ema ikka väga täpne ja terane inimene. aga ka temal juhtub vahel eksitusi.
    paar päeva tagasi käis ema teatris. poole etenduse pealt hakkas talle tunduma, et puudub garderoobi number. ta otsis salaja kotist ja taskutest, niheles ja kobistas, aga numbrit ei leidnud. ema oli üsna häiritud mõeldes sanktsioonidele, mis garderoobinumbri kaotamisele järgnevad. etenduse lõpus meenus siiski, et on ju suvi ning garderoobis polegi midagi.
    üks teine kord oli emal keset tööpäeva oma autost midagi tuua vaja. ta läks õue ja kõmpis parkla lõppu, kuna hommikul tööle tulles lähemal ühtegi vaba kohta ei olnud. jalutades möödus ta vabadest kohtadest ning kurvastas omaette, et auto võtit kaasas pole. muidu saaks ju tagasi tulles autoga lähemale sõita ning õhtul oleks lihtsam koju minna. lõpuks autoni jõudes taipas ema, et ka autost mõne asja võtmiseks on võtit vaja, kaelas olevast kooli võtmest ei piisa.

    Tuesday, May 22, 2007

    leevike ja kummikud

    eelmise nädala teisipäeval oli vihmane ilm ning paljud lapsed olid tulnud kukupai tundi kummikute ja vihmavarjudega. leevikesel oli ka karukujuline sirm kaasas, aga kummikute asemel ketsid. peale tundi said kummikuomanikud veelombis sulistada ning leevike pidi kurva näoga seda karu all pealt vaatama.
    täna pani leevike loomulikult juba ärgates kummikud jalga, kuigi õues paistis päike ja ilm oli igati kuiv. ema püüdis leevikest veenda, et täna pole säärikuid vaja, aga asjata. autosse istudes hakkaski kahtlaselt pilve kiskuma ning kukupai tundi jõudes juba sadas. kui keegi nüüd imestab, miks kena suveilm äkki vihmaseks pööras, siis teadku, et leevike lihtsalt nii väga tahtis kummikuid kanda!

    Sunday, May 13, 2007

    isa ja uus elu

    täna on ema, isa ja leevikese kodus lõpuõhtu. homsest algab isal uus elu koos adik levini söömisgraafikuga. täna juuakse veel veini, mis on homsest keelatud ning isa pistis pintslisse isegi koogitüki.
    viimased kolm päeva on olnud sujuv üleminek endiselt elult uuele. putru keedeti juba täna piimata ning isa sõi seda õliga. leiva peale pani ta lihtsalt tomatit, juustu ja võid mitte. tavalise juustu asemel ostetakse nüüd kitsejuustu, mis on muidugi kõvasti esimesest kallim. alates homsest ei söö isa enam koos liha ja kartulit, riisi ja kala. lehmapiima ja nisutooted ei tohi ta nuusutadagi. toidu kõrvale ei või juua ning iga söömiskorra vahe peab olema vähemalt kaks tundi. vabalt võib koos manustada seeni ja porgandit, kusjuures seened ei tohi olla marineeritud. samuti on lubatud tarvitada ühe söögikorra ajal oliive, tatart ja lillkapsast. aga kui isa soovib seejärel suhu pista mõned mustikad, peab ta ootama 1,5 tundi.
    kurb on ainult see, et leevikese isa senise elu viimane vein osutus pettumuseks ning üle poole klaasi
    ta seda juua ei soovinud. aga võibolla ongi üleminek uuele elule sedaviisi lihtsam, kui viimasest alkoholilonksust kesine mulje jääb.

    Sunday, May 06, 2007

    leevike ja leevike

    kui leevike näeb mõnda pilti, kus peal on väike imik, arvab ta alati, et see on leevike titana. täna nägi leevike raamatus päris leevikese pilti ja ütles: "see on leevike siis, kui ta alles linnuke oli."

    Tuesday, May 01, 2007

    isa ja liumägi

    leevikesel ei ole päris liumäge. aga mõnikord ehitab ema talle elutoa diivani suurtest patjadest liumäe ja leevike laseb sellest meelsasti alla.
    eile õhtul heitis isa kodustest vahenditest tehtud limäele pikali ja jäi magama. ema püüdis teda küll üles äratada, aga tulutult. hommikuks oli isa väga väsinud. eks proovige ise terve öö liumäel magada.