• randveerud
  • ema, isa ja leevike: leevike ja üllatusmunad

    Wednesday, January 03, 2007

    leevike ja üllatusmunad

    mõnikord, kui leevikese emal enam midagi mõelda pole, juurdleb ta selle üle, kes küll leiutas üllatusmuna. päris kaval väljamõeldis teine, koosneb kõigest sellest, mis ühele lapsele meeldib ja tema vanematele mitte. esiteks saab muna ümbert suure õhinaga paberit ära kiskuda, seejärel šokolaadi süüa ja kolmandaks leiab üllatuse, mida vaibale või diivanile poetada. neljandaks ei anta neid mune poes üldsegi tasuta.
    loomulikult meeldivad üllatusmunad ka leevikesele. tavaliselt istub ta poekärus muna tähtsalt peos. kassa juures ulatab selle ise müüjale. seejärel paneb leevike üllatusmuna ema kotti varjule ning ütleb: "kodus teen lahti. loodan, et sees on öökull". mõnel päeval läheb mitu tundi enne kui koju jõutakse. varem aga leevike muna avama ei nõustu. vahel on poes veel mõni laps, kes kohe üldse ei mõista leevikese kannatlikku meelt. iga põnn tahab ju ometi kohe šokolaadi süüa ja platsmassist konna vaadata. aga leevikesele meeldib mõnusaid asju edasi lükata.
    kodus võtab ta riidest lahti ning siis saabub tipphetk - leevike istub oma väikesele toolile, harutab paberi lahti ning sosistab uuesti: "loodan, et sees on öökull".

    8 Comments:

    Anonymous Anonymous said...

    armas.

    Wednesday, 03 January, 2007  
    Blogger krista said...

    ma olin ükspäev Ketliniga poes ja vaatasin kuidas laps meie ees oma muna kääte sai ja 2 last meie järel samuti ja hoidsin ise pöialt, et äkki Ketlin ei märka :)))) .... ja ei märganudki :))... seekorda pääsesime munata poest välja, sest me olime ostnud pähkleid, mis sobisid vist sama hästi nagu munagi.

    Kalle rõõmuks on aga Ketlini jaoks kõige ebahuvitavam osa munast shokolaad :)) ja see läheb meil lihtsalt prügikasti (ise ka ei usu veel, et seda teen)

    Wednesday, 03 January, 2007  
    Anonymous Anonymous said...

    E-he. Mina ikka ka ei saa shokolaadi kohe prügikasti visata. Panen kõigepealt kilekotiga kappi seisma ja siis hiljem viskan. Meil söödaks seda küll, aga see teeb allergiat. Praegu ei ole õnneks ühtegi seeriat, mis neid huvitaks ja nad ei küsi mune.t Kuigi poisid lasteaias räägivad, et pidi mingi viikingi seeria olema - me pole õnneks näinud ja seega ei aeta peale.

    Thursday, 04 January, 2007  
    Anonymous Anonymous said...

    on jah viikingi seeria, aga meile see ei sobi. liiga poistekas.
    mina söön seda šokolaadi rohkem ise. leevike natuke lakub aga palju õnneks ei taha. (kunagi oli muidugi plaan, et ta näeb kommi esimest korda koolis või isegi ülikoolis)
    meil oli ükskord koolis üks kartulikrõpsudevastane õpetaja, kelle poegadel olid kõik mänguasjad, mis krõpsupakkidest saada. selgus, et ta ostis krõpsud ja viskas need prügikasti. nüüd siis tuleb välja, et ta pole ainus tohman.

    Friday, 05 January, 2007  
    Anonymous Anonymous said...

    ei ole jah, mina ka olen. Aga ma nii lihtsalt ei pääse - ma pean asenduskommi andma. Meil oli esimesega ka see "kommid ülikoolis" projekt - aga teine on kasvanud algusest peale koos "pahedega". Arvutit peksis kui aga ulatama hakkas endal komm suus.
    No kui ma ükskord suudaks selle sõnavärdi siin all esimese korraga õieti kirjutada.

    Friday, 05 January, 2007  
    Blogger Jubejuss said...

    Meil ei taha keegi shokolaadi süüa, küll aga saab shokolaadist mõnusaid asjakesi vormida. Näiteks võib panna shokolaadi toolijala alla kõrgenduseks. Või siis katta kassi sabapoolne osa shokolaadikihiga. Või jätta see lihtsalt peale kerget niisutamist diivanile, lauale, põrandale ja pärast seda siis riiete ja enda kõljest nokkida. Väga hea on suruda shokolaad ka venna juustesse, et blonde kiharaid pisut värvikamaks muuta. Plastmassjubinad lähevad aga kõik eranditult selleks ettevalmistatud karpi hoiule, et siis teinekord kogu kollektsioon põrandale valada ja selle mitmekesisust imetleda.
    Kats

    Friday, 05 January, 2007  
    Anonymous Anonymous said...

    no meil on siis šokolaad täiesti alakasutatud. Meil käib tooli alla, vaibasse ja juustesse plastiliin. Oo milline värviküllus!
    Jälle trükin "sõna" 2x.

    Sunday, 07 January, 2007  
    Anonymous Anonymous said...

    Aga kui ei ole öökulli, kas siis on Leevike väga kurb? Kunagi ei ole ju öökulli :(

    Sunday, 25 February, 2007  

    Post a Comment

    << Home