• randveerud
  • ema, isa ja leevike: ema, isa, leevike ja kuusk

    Monday, December 18, 2006

    ema, isa, leevike ja kuusk

    "millal me kuuse toome," küsis leevikese isa novembri keskel. "mitte veel," vastas ema. "no aga paari kuu pärast võib juba lootusetult hilja olla," arvas seepeale isa.
    eile käisid siis isa, ema ja leevike kuuske koju toomas. nad võtavad jõulupuu alati oma kuusehekist, mis pole ammu enam hekk vaid rida väga kõrgeid kuuski. aga kuna niinimetatud hekki on vaja pügada, teevad ema ja isa seda alati enne jõule ning viivad kuuski ka kõigile tuttavatele. sel aastal tundus emale, et redel oleks justkui lühemaks jäänud. isa ronis sellega siiski üles ja saagis maha mitu suurt ja uhket kuuselatva ning kuusemets hakkas mõnest kohast jälle hekki meenutama. õnneks oli ema suvel suurema auto ostnud, eelmisesse masinasse poleks nii pikad kuused küll mahtunud.
    kurb lugu asja juures on aga see, et kuusetoomisüritus lõppes isa jaoks traumapunktis. üks salakaval kuuseoks torkas isale otse silma sisse. nüüd peab ta rohtu silma tilgutama ja rahulikult istuma. lugeda ja televiisorit vaadata ei saa. aga eks jõulud olegi ju üks rahumeelne aeg.

    2 Comments:

    Blogger triibik said...

    no natuke kinos käia ikka võiks ju, kui ta seal nagunii magamas käib ;) aga meie poolt kuhjaga paranemissoove ning mõnusat jõulude saabumist.
    jah, peab ikka oma issikese ka nii kaugele saama, et ta kuskilt supermarketi kõrvalt mõne puu koju lohistaks. eelmine aasta leidsime kuuse prügikasti kõrvalt, see oleks vast liiga radikaalne.

    Tuesday, 19 December, 2006  
    Anonymous Anonymous said...

    Lahe, meil ka majatagune hekk käigus. Sest hoidku Jummal selle eest et Nõmme aias veel mõni puu suureks kasvab. Hea lihtne lahendus ja tundub sustainabiilne kah.

    Thursday, 21 December, 2006  

    Post a Comment

    << Home