• randveerud
  • ema, isa ja leevike: isa ja õunamahlapress

    Saturday, September 29, 2007

    isa ja õunamahlapress

    leevikese isal on suur unistus - tema tahab endale isiklikku õunamahlapressi. mitte sellist väikest, mis käib köögis laua peal ning millega saab klaasitäie mahla teha. selline tal juba on. isa soovib suurt. nagu varem inimestel oli. pressi, mis asub kuuri all ning koosneb elektrilisest purustajast ja mehhaanilisest pressist. masinat, millega saab 100 liitrit head kosutavat mahla teha. piisab vaid isal silmata kuskil rohkem kui kolme õuna, kui ta juba õunamahla tegemisest unistama hakkab.
    eelmisel sügisel viisid ema ja isa õunad rakverre ning pressisid seal. tulemuseks said nad terve talve pakimahlade asemel kodust õunamahla juua.
    sel aastal alustas isa päris enda mahlapressi otsinguid juba varasuvel. ta helistas kõikidesse tallinna kauplustesse ning kurtis oma muret. vastus oli pea kõikjal ühesugune - sellist seadeldist enam maale ei tooda. vaid ühes poes räägiti teist juttu - kaugel lasnamäel aiamarketis teatas proua telefonis, et neil on just säärane masin olemas. isa esitas mitu täpsustavat küsimust, jäi rahule ning jõi mõttes juba värsket õunamahla.
    järgmisel hommikul poes selgus ikka, et müüja oli pisikest ühe-klaasi-mahlapressi silmas pidanud ning ema ja isa lahkusid kauplusest hoopis mutipeletaja ja oksalõikuriga. see kõik juhtus suve keskel.
    täna alustas isa jälle mahlapressi juttu. kuu aja pärast on tal sünnipäev ning tema ainukeseks kingisooviks on õunamahlapress. kas keegi teab, kuidas sellist muretseda?

    13 Comments:

    Anonymous Anonymous said...

    seda ei tea.... aga ma tean seda, et Kalle oleks kohe oma 10 kasti õuntega platsis ja nõuaks pressimist.... ta on omale suure õunaaia kokku ahnitsenud ja ei tea nüüd kes need mahlaks teeks....

    nii et anna ka oma hääle hüüdeks mahlapressi järele....

    Saturday, 29 September, 2007  
    Anonymous Anonymous said...

    Google pakub:
    http://mahlapress.ee/

    Saturday, 29 September, 2007  
    Blogger Reede said...

    Kuldses Börsis on üks, 3000 krooni.

    http://www.kuldnebors.ee/kuulutused/kuulutused.mec?pob_post_id=5665373&pob_action=show_post&pob_cat_id=10817

    Sunday, 30 September, 2007  
    Anonymous Anonymous said...

    Soomest saab sellist. Maksab u 300 EUR.

    http://www.energian.net/baesso/index.html

    Sunday, 30 September, 2007  
    Anonymous Anonymous said...

    Rocca al Mare keskuses asuvas Koduextra poes nägin sellist nädal-kaks tagasi. Polnud küll nii suur kui "nõukaaja" isetehtud pressid enamasti olid ja pealtnäha tundus, et kasutades ei tohiks täit jõudu rakendada, aga muidu oli täitsa ehtne mahlapress. Kui omal kunagi õunaaed nii vanaks saab, et piisavalt kandma hakkavad, siis peaks vist ikka mõnel omaaegsel meistrimehel teha laskma korraliku pressi...

    Monday, 01 October, 2007  
    Anonymous Anonymous said...

    selline, nagu seal soome leheküljel on ka aiamarketis müügil, see on viinamarjapress, õunu pressida eriti ei saa ja maksab 10 000. kasutatakse veini tegemiseks. aga koduekstrasse lähen kohe homme. aitäh kõigile.

    Tuesday, 02 October, 2007  
    Anonymous Anonymous said...

    Umbes sellist nagu mahlapress.ee lehel nägin ka EhituSerices (Viljandi omas kyll), press maksis u 6tonni ja purustaja 8tonni, või oli vastupidi. Noojahhh

    Thursday, 04 October, 2007  
    Blogger triibik said...

    oi, see teema erutab mindki! meil on nüüd õunauputus, aga kuna naabrimees ei võtnud pressimise eest ainsatki senti, siis ei söanda me tal kogu aeg kukil käia. ootan pressimuljeid koduextrast!

    Thursday, 04 October, 2007  
    Anonymous Anonymous said...

    Vot meil on selline lugu, et meil on press, aga pole purustajata. Ja kahjuks ei saa midagi purustaja olemasoluta pressida. Ja press on ikka selline nagu nõukaajal, kõik tarvikud+riidedki olemas. Ma ei tea mis me nüüd teeme?

    Monday, 08 October, 2007  
    Anonymous Anonymous said...

    ma pidasin pressi all silmas kogu kaadervärki - pressi ja purustajat.
    koduekstras muide müüakse ka ainult pressi, käisime uurimas.

    Tuesday, 09 October, 2007  
    Blogger Reede said...

    Veel mõned lingid.

    http://soov.otsing.delfi.ee/search.do?parentNode.idString=1040204&method=view&id=794095&adIndex=0&

    http://www.soov.ee/search.do?parentNode.idString=1040204&method=view&id=851512&adIndex=0&

    http://www.postimees.ee/190805/tartu_postimees/tarbija/174574.php

    Selle kaadervärgi leidmine paistab päris keeruline ülesanne olevat.

    Tuesday, 09 October, 2007  
    Anonymous Anonymous said...

    ma soovitaks soojalt panna kuulutus kuldsesse börsi, soovi või maalehte - sest maainimestel kindlasti on selliseid asju, aga paljud neist üsna vanad ja enam pressimisega ei tegele (tean omast kogemusest, aga vanaisa mahlapressi me ära ei anna!). Aga just neid paberlehti nad loevad ja ehk mõni mõikab?
    Ja siis on veel muidugi kohalikud maakonnalehed, mida veel eriti hoolega loetakse ja kus näiteks Järvamaa omas pakuti paar aastat tagasi muude toredate maamajapidamisasjade seas müüa ka tulnukakujulist maakivi:)

    Wednesday, 07 November, 2007  
    Blogger Jubejuss said...

    khm, khm, mul on neid kaks tükki, aga ei anna kumbagi ära! Üks on emal ja teine on mul endal. Järelikult on mul ikkagi üks. Aga mis siis, ma tahtsin ju rääkida hoopis sellest, et vaata, elame küll ajastul kus paljudel on arvutid ja mõnel isegi auto, aga siis nigu mõnitamisi selgub, et tegelt on õnneks tarvis hoopis mahlapressi.

    Monday, 12 November, 2007  

    Post a Comment

    << Home