• randveerud
  • ema, isa ja leevike: leevike ja politseinik kungla

    Monday, February 11, 2008

    leevike ja politseinik kungla

    võib-olla on olemas selliseid lapsi, kes õhtu saabudes vaikselt voodisse poevad ning magama jäävad. leevike nende hulka ei kuulu. talle peab õhtul raamatut ette lugema või millestki jutustama. tavaliselt teeb seda ema. erinevatel aegadel on leevikesele loetud pipit, karlssonit, nukitsameest, naksitralle, sipsikut ja veel teisigi raamatuid. ühel päeval aga soovis leevike, et ema loeks talle midagi politseinike elust. kuna sellist raamatut ema, isa ja leevikese kodus ei ole, pidi ema politseinik kungla ja tema naise miia välja mõtlema. peale seda ei taha leevike teistest tegelastest midagi kuulda. ja igal õhtul jutustab ema kungla uutest seiklustest.
    kungla ja miia elavd mustamäel, neil on hundikoer nimega kosmonaut. kungla töötab politseis ja miia raamatukogus. veel on neil sõber sebastian, kes oli ka enne politseinik, aga nüüd tuletõrjuja. miia ja kungla armastavad käia kunstinäitustel, metsas jalutamas, rongiga sõitmas ja kosmonaudiga koerte koolis. kodus söövad nad ühepajatoitu ja pannkooke. kunglal on politseiniku vest kogu aeg seljas - tal on neid palju erinevaid. isegi öösiti kannab ta pidžaama peal öist politseivesti.
    kuna leevikesel kulub uinumiseks ligi kaks tundi, on kungla-lugusid kogunenud juba paras ports ning ema plaanib neid vaikselt üles kirjutama hakata. pooled on niigi ununenud, sest ema on hilisõhtul jutustades väga unine.

    8 Comments:

    Anonymous Anonymous said...

    kirjuta üles jah. Ja tee raamat. Politseinik on paljude laste lemmik tegelane.

    Monday, 11 February, 2008  
    Anonymous Anonymous said...

    raamatu võiks ka su blogist teha.

    Wednesday, 13 February, 2008  
    Blogger jaana said...

    Meie Peresse järjejutt :)))
    js raamat on ka hea mõte...

    Thursday, 14 February, 2008  
    Anonymous Anonymous said...

    oih, ma pealkirjast arvasin, et tegemist meie joonasega, ta ju kunglast ja korravalvur on ta ka. pealegi on meil majas ka mia-nimeline tüdruk.

    Saturday, 16 February, 2008  
    Blogger Harjutaja said...

    see tuleks raudselt lahe raamat - minule näiteks meeldis lapsepõlves väga raamat Nublust ja tuletõrjujatest Mustpeast ja Valgemaast.

    Saturday, 16 February, 2008  
    Anonymous Anonymous said...

    Ma mõtlesin ka kohe raamatule :)Leiaks kindlalt koha me riiulis. Seda enam, et ega tõesti ei tule hoobilt ühtki politseinikega jutukogu meelde...
    Ja blogist ju tuleb raamat? Või on mul miski valesti kõrva jäänud...?

    Sunday, 17 February, 2008  
    Blogger britta said...

    Armas Leevikese Ema.
    Kas te oleksite nii kena ja meiliksite mulle koduvanamoor@hot.ee.
    Sooviksin teiega paar mõtet väljaspool blogikeskkonda vahetada.
    Ette tänades:)

    Monday, 18 February, 2008  
    Blogger Ruudi said...

    Minu lemmikraamat väiksena ( ja enne seda mu ema lemmikraamat) oli "karai" ja "Karai poeg", mõlemad mitte küll politseinikust aga miilitsast ja tema koeras. Karai oligi miilitsa koer... Nende seiklused, lõpus muidugi sureb ning teises osas ongi juba tema poeg sama miilitsaga pättide vastu võitlemas.

    Monday, 25 February, 2008  

    Post a Comment

    << Home