• randveerud
  • ema, isa ja leevike: leevike ja tegelased

    Sunday, February 03, 2008

    leevike ja tegelased

    natuke peale seda, kui leevike oli saanud kaks aastat vanaks, otsustas ta, et ei ole enam leevike. iga natukese aja tagant mõtles ta end mõneks tegelaseks ning elas sellena oma elu. esialgu oli üpris pikk pierroti-periood. seejärel oli ta buratino, kiirabiarsti abi, tom, pipi pikksukk, pätt, politseinik, lotte, nukitsamees, neeger, tripp, karlsson ning vene buratino. esialgu ei olnud ümberkehastumiseks midagi erilist tarvis - leevike lihtsalt võttis pähe, et on näiteks buratino ja tegi oma tegevusi buratinona. mõne nädala pärast teatas, et hakkas nüüd tommiks etv lastesaatest ning nimetas ema anniks ja isa tuustiks. rollid kehtisid ka väljaspool kodu ning leevike parandas pahuralt, kui keegi teda vale nimega kutsus. nüüdseks vahelduvad tegelaskujud märksa kiiremini ning lisandunud on ka kodustest vahenditest valmistatud kostüümid. buratinol ja tripil on ühine vana päkapikumüts, aga buratinol lisaks ka üks ammu väikeseks jäänud vest. pipil vildikaga joonistatud tedretäpid, punutud patsid ja meisterdamise põll, nukitsamehel poroloonist sarved, pätil rebitud säärtega teksapüksid, politseinikul ei-tea-kust koju ilmunud suur neoonoranž vest, tommil rohelised velvetid ja roheline pluus ning neegril neegripildiga t-särk. vene buratinot eristab eesti ametivennast see, et tal pole vesti vaid krae. hetkel tegelebki leevike kahe suure küsimusega - kust saada lopsakas manisk vene buratinole ning traksidega püksid karlssoni kehastamiseks. kuna leevike soovib kostüümidega figureerida ka väljaspool kodu, siis on ema kindel, et traksipüksid jäävad ära. niigi on kukupai laulutunnis leevike pipi patsidega, rebitud teksades või rohelistes velvetites samal ajal, kui teised tüdrukud kleitides-pitsides esinevad.
    leevikesel võib mõneks uueks rolliks kehastumine tulla väga äkki. näiteks söögilauas võib ta avastada, et on ootamatult nukitsamehest politseinikuks muutunud. siis peab poole lõuna pealt teisele korrusele jooksma, sest vajalikud riided on alati valel tasapinnal. kahjuks ei saa vildikaga joonistatud tedretäppe nii kiiresti ära kui nukitsamehe sarvi ja seega pole haruldane ka see, et politseinik või lotte on samuti tedretäpilised.

    1 Comments:

    Blogger Harjutaja said...

    nii tuttav lugu... Britta on pikka aega olnud rebane, aga paralleelselt reinuvaderiga tuleb ka muud ette - hetkel näiteks on tema alter ego triibuline sipsik. saab kole kurjaks, kui valesti kutsud. kostüümidest-riietest ta siiski suurt ei hooli...

    Saturday, 09 February, 2008  

    Post a Comment

    << Home