• randveerud
  • ema, isa ja leevike: leevike ja peitusemäng

    Saturday, February 11, 2006

    leevike ja peitusemäng

    maailmas on olemas terve hulk mänge, mida imikutega mängitakse. üks näiteks on patsu-patsu-kooki ja teine peitusemäng. selline, et ema pistab oma pea kuhugi liniku taha ja hakkab hüüdma: hallo leevike, kus ma olen, otsi üles. seejärel kargab välja ja ootab lapse üllatunud nägu. ema ja leevike etendavad mõlemat mängu ajakirjas beebi, aga kahjuks või õnneks ei ole emal olnud kunagi meeles kodus neid mängida.
    ühel päeval oli leevike vist üksi ajakirja sirvinud, ta ilmus välja sall käes ja pistis selle endale pähe. itsitas seal all ja hõikus, varsti tõmbas näo paljaks ja ootas ema üllatavat reageeringut. siis pani salli emale pähe ja naeris veel rohkem.
    võib-olla on peitusemänguga nagu aitäh ütlemisega, et lapsed teevad seda igal juhul. ka siis, kui vanemad neid asju kunagi ei õpeta. eesti keeles aitäh ütlevad ka rootsi ja ungari lapsed ilma et nad üldse selle all midagi mõtleksid. eesti emad lihtsalt usuvad, et see kõik on nende suurepärase õpetuse vili.

    3 Comments:

    Blogger L said...

    Meie vaike utleb ka selges eesti keeles 'aitah' - kas toesti pole see meie opetuse vili? :) Ta on aga ka oelnud selliseid sonu mida meie talle kindlasti opetanud ei ole (nt. 'bum') aga motlesime, et on lihtsalt andekas :)

    Saturday, 11 February, 2006  
    Blogger Jubejuss said...

    meie laps oskab öelda järgnevaid sõnu: Aitähh, Daa-daa ehk siis vastavalt headaega, äge, tere, Võntküla, illuminaadid, topeltsalto ja oh seda oh seda oinalugu

    Sunday, 12 February, 2006  
    Blogger ingrid said...

    meie oma ütleb viimasel ajal muudkui mõmm mõmm, ometi pole mina ega mirteli isa karud.

    Sunday, 12 February, 2006  

    Post a Comment

    << Home