• randveerud
  • ema, isa ja leevike: ema ja nohu

    Wednesday, April 11, 2007

    ema ja nohu

    leevikese emal ei ole üldiselt sellist kommet, et ta haige oleks. alati, kui ta tunneb, et ninas hakkab sügelema või kurk kipitama, ignoreerib ta mõttes haigust, kuni too lahkub. nii ongi juhtunud, et nohu oli emal viimati 15 aastat tagasi ja ega tervise üle pole ta üldse eriti kurta saanud.
    leevikese isa oli vanasti päris tihti haige, õnneks on ta viimasel ajal hakanud emalt õppust võtma ning püsib nüüd tihemini terve. teda aitab kehva enesetunde vastu muidugi tibake pipraviina.
    ka leevike pole väga tihti haige, aga vahel ikka, nagu kõik lapsed. viirusterohke talve pidas ta kenasti vastu, aga nädal tagasi jäi haigeks. palavik, nohu, köha. loomulikult hakkas kohe ka isal kurk kihelema ja pipraviina kulus ohtralt.
    ja eile siis juhtus ime. leevikese ema sai nohu. esialgu ei saanud ta üldse aru, mis temaga toimub. ninas sügeles, ema ignoreeris, aga nohu puikles vastu ja võitis. leevikese ema ei jõua ära imestada, kui ebameeldiv asi on nohu: süüa pole mõtet - maitset nagunii ei tunne, magada ei saa, üleval olla ka mitte, peas kumiseb, nina on suurest nuuskamisest valus, silmad udused. täiesti arusaamatult halb olemine. kangelased on kõik need inimesed, kes mitu korda aastas nohu põevad.

    2 Comments:

    Anonymous Anonymous said...

    aga sa proovi nohu rohtu.... vabastab hetkega nohust :))))

    ja naudi seda hetke ;)

    Thursday, 12 April, 2007  
    Blogger triibik said...

    oh kui tore, et leevikese ema keelepaelad viimaks ometi valla on pääsenud. aga nohu pole põrmugi tore. kiiret paranemist!

    Thursday, 12 April, 2007  

    Post a Comment

    << Home