• randveerud
  • ema, isa ja leevike: isa ja montaaž

    Sunday, March 12, 2006

    isa ja montaaž

    kui leevikese isa tööl käib, tähendab see tavaliselt seda, et ta käib filmi monteerimas. vahel käib ta ka filmimas või üliõpilasi juhendamas. aga kõige suurema osa ajast võtab siiski montaaž.
    isa on vahel kodus leevikest filminud. algul filmis seda, kuidas leevike jalgu siputas, seejärel kuidas ta pööras ja roomas ja püsti tõusis. seda kõike lihtsalt mälestuseks, et hiljem oleks koos suure leevikesega tore vaadata.
    täna otsustas isa, et kassette leevikese tegemistega on juba liiga palju kogunenud ning aeg on need arvutisse võtta. peale pikka juhtmetega pusimist istus isa arvuti taha ning ema ja leevike seadsid end mugavalt sisse, et monitorist pilti kiigata. aga mida ei ilmunud, oli pilt. isa uuris montaažiprogrammi, tegi järjekindlalt arvutile restarti ja pobises pahuralt ning tunnid möödusid. lõpuks soovitas leevikese ema isal mõnele tuttavale helistada ning nõu küsida. aga isa ei julgenud. ta kurtis, et on imelik nii algelist asja mitte teada, olles ise hulga filme valmis teinud ja tudengeid õpetanud.
    ka praegusel hetkel juhendab leevikese isa ühe üliõpilase filmi montaaži, teadmata ise, kuidas see film sinna arvuti sisse üldse sai.

    10 Comments:

    Blogger krista said...

    :))))

    Sunday, 12 March, 2006  
    Blogger Eppppp said...

    tegelikult on see muidugi normaalne, ega hea rezhissöör ei peagi kõike tehnilist poolt jagama;

    aga ma tahaks teada, mis te siis neist asjust kokku panete. Meil on ka tundide kaupa lapsukest filmitud ja istub see kõik niisama kassetidel. Oleme mõelnud, et teeks muusikavideod, st ehitaks mõnusatele lauludele peale selle pildimaterjali. Aga esiteks ei tea me, kust sellist programmi leiab, teiseks pole aega...

    Monday, 13 March, 2006  
    Blogger Jubejuss said...

    Võin profvidele nõu jagada:)

    Monday, 13 March, 2006  
    Blogger Jubejuss said...

    St kui ma just ei praali hetkel

    Monday, 13 March, 2006  
    Blogger Jubejuss said...

    St kui ma just ei praali hetkel

    Monday, 13 March, 2006  
    Blogger Jubejuss said...

    Ma pidasin silmas, et äkki ma praalin

    Tuesday, 14 March, 2006  
    Anonymous Anonymous said...

    Jubejussil on komme üksinda kommentaarinurgas monoloogi pidama hakata, muudkui positab mitu asja järjest - isegi kui ta nalja ei tee, läheb see pärast kolmandat postitust naljakaks.

    Tuesday, 14 March, 2006  
    Anonymous Anonymous said...

    NB! MUUDATUS AJAKAVAS

    Täna hommikul tuli kurb teade - kolmapäev on üleriigiline leinapäev.
    Seoses sellega lükkame ajaveebide ürituse nädala võrra edasi - koht on sama, kuid tunnike varem.

    Kolmapäeval, 22. märtsil
    algusega kell 18.00 Von Krahli teatri baaris.

    Kuulutame välja peaauhinna 10 000 krooni võitja ja iga kategooria parimad ajaveebid. Pakume suupistet ja keelekastet. Sinu meelt lahutavad žüriiliikmed.

    Loodame, et leiate siiski aega kohale tulla,
    ajaveeb.ee

    Tuesday, 14 March, 2006  
    Anonymous Anonymous said...

    Mnjah, tegelikult peaks umbusklikult suhtuma igasugu moodsatesse vidinatesse, mille tegevust sa otseselt ei näe... siis on palju raskem aru saada, kuidas nad töötavad. mina näiteks ei ole suutnud aru saada, kuidas teha oma blogis nähtavaks pildid, mida ma oma arvutist saan vaadata. sõbra käest küsisin, ta soovitas mulle midagi segast ja siis teatas, et ta ei saa pikemalt rääkida, kuna on armunud. lahe. armumine ma mõtlen. aga mina pilte ikka ei saa näidata...

    Thursday, 16 March, 2006  
    Anonymous Anonymous said...

    Mõned kaamerad/makid tahavad, et nende driverid ka installitakse, muidu ei tunne montaazhiprogramm neid ära :)

    Programmid tavaliselt arvavad, et materjal tuleb firewiret pidi. Kui tuleb midagi muud pidi, siis seda peab ka sättima...

    Mis programmiga ja mis kaameraga tegemist on?

    Tuesday, 16 May, 2006  

    Post a Comment

    << Home