• randveerud
  • ema, isa ja leevike: leevike ja söömine

    Tuesday, February 28, 2006

    leevike ja söömine

    leevikese ema oli lapsepõlves kehv sööja. ta oli üsna kindel, et söömine on välja mõeldud laste kiusamiseks ning uskus, et vanemate taldrikus on hoopis teine söök, mis näeb temale pakutava söögiga sarnane välja. sest kuidas muidu said nad süüa näiteks kana ja kartulit ning ise sealjuures kiita: oi kui maitsev. leevikese ema oli näinud martsipanist kurki ja tomatit ning arvas, et ka kartulit ja kastet saab martsipanist teha ning tema vanemad just seda söövadki.
    leevikese isa oli lapsepõlves veelgi kehvem sööja. ta hoidis söögi ajal lihtsalt suud kinni.
    ja muidugi on leevike väga väga vilets sööja. ka temale on söömine täielik arusaamatus. eriti ei salli leevike lusikat või õigemini seda, kui keegi tema suule lusikaga läheneb. ta on nõus lusikat ainult ise suhu panema. kahjuks on toit muidugi selle pealt enne maha pudenenud. vaatamata isa meeleheitele lubab ema leevikesel ikkagi ise süüa, lootuses, et ühel päeval jääb osa söögist ka lusikale. ema on proovinud ka nippi anda leevikesele lusikas pihku ja siis ise teise samasugusega talle salaja toitu suhu panna, aga siis kisub leevike enda jaoga söögi jälle välja tagasi.
    kõik mida kätega süüa saab istub leevikesele rohkem. ja üle kõige meeldivad talle muidugi söögid, mis on isa ja ema taldrikus. sest need on võibolla isegi martsipanist valmistatud...

    5 Comments:

    Blogger Krentu said...

    Armas :) See martsipani jutt.

    Wednesday, 01 March, 2006  
    Blogger triibik said...

    meie pisimemm on õnneks emasse-isasse ehk õgardite killast. sööb ühe portsu üksi ja teise siis, kui õde tuleb lasteaiast, ja kolmandaks haarab minu lusika ja sööb minu portsu kah ära.
    aga helde taevas, teie juuksekasv ei anna mulle ikka asu. aastasel on pikad patsid! juuksepikendusi kasutate või?

    Wednesday, 01 March, 2006  
    Blogger krista said...

    ühinen täiesti triibikuga.
    Täielik ebaõiglus valitseb Leevikese peas. Ketlin käib juba kuid juuksekummiga mul järel ja nõuab, et ma selle talle pähe paneks...no kuhu?.. ma loodan, et ei ole mingit seost söömise ja juuksekasvu vahel.

    Wednesday, 01 March, 2006  
    Blogger Marje said...

    Ja leevike on ju ometi noorem kui Grete või Ketlin või Margared või ... jne, aga juukseid on mitte kaks vaid ikka rohkem kordi rohkem! Aga teie üle tegelt ikka hoopis hea meel mul:)

    Thursday, 02 March, 2006  
    Blogger Jubejuss said...

    Kuule, ma rääkisin Juhanile selle probleemi vältimiseks midagi sellist, et kui ei söö et siis oled nõrk ja kondine ja et pekki pole kintsu peal või midagi sellist ja nüüd on nii, et ta sööb ainult pekki. A muude asjadega on olukord ikka endine - Veerpalu jookseb ees ja hooldustiim pudrulusikad püsti peos kappab sabas

    Thursday, 02 March, 2006  

    Post a Comment

    << Home