• randveerud
  • ema, isa ja leevike: isa ja trikoloor

    Thursday, February 23, 2006

    isa ja trikoloor

    leevikese isa on väga suur eesti lipu austaja. kui ema ja isa mõned aastad tagasi uude korterisse kolisid, häiris isa pühade ajal maja külge tõmmatud lipp, mille valge osa oli halli värvi. leevikese isa hankis ise lipu ja vabariigi aastapäeval võttis määrdunud trikoloori alla ning asendas selle puhtaga. musta lipu pesi ema ära. õhtul plaanisid ema ja isa akna peal piiluda ning kojamehele vana lipu tagasi anda ning enda oma tuppa tirida. aga muidugi vaatasid nad vastuvõttu ning korraga oli nende kaunis lipp koos teiste tänava lippudega kadunud. ja rohkem ema ja isa oma siidist lippu ei näinud.
    aasta aega oli nende maja üldse liputu ja pühade ajal tegi see leevikese isa kurvameelseks. kord maja koosolekul võttis ta teema üles ning sai austava ülesande. ühistu soetas uue lipu ning leevikese isa vastutada jäi selle õigeaegne heiskamine.
    ka homme ärkab leevikese isa varakult ning tõmbab vardasse trikoloori eesti vabariigi 88. sünnipäeva puhul.

    3 Comments:

    Blogger Eppppp said...

    V2ga kena lugu.
    Ma olen t2na 66sel oma mehevanemate pool ja mul tuli meelde, et siin peaks ju neil meie laulatusest saati kusagil kapis olema sinimustvalge. Ja t6mban homme hommikul selle siin yles!

    Friday, 24 February, 2006  
    Blogger Anu said...

    Leevike on tõesti leevikese nägu. Multifilmi-leevikese oma:)

    Sunday, 26 February, 2006  
    Blogger Marje said...

    Üks õige eesti mees see leevikese isa:)

    Monday, 27 February, 2006  

    Post a Comment

    << Home