• randveerud
  • ema, isa ja leevike: isa ja curling

    Saturday, February 25, 2006

    isa ja curling

    leevikese isa lemmiktalispordiala on curling. jah just see põnev mäng, kus kolm meest askeldavad jää peal haudvaikuses. kaks neist nühivad harjadega maapinda ja kolmas lükkab litri veerema. sellist mängu võib leevikese isa vaadata hommikust õhtuni ja täpselt nii tihti seda ka näidatakse - soomlastel on lausa eraldi telekanal, mis näitab nonstop ülekannet curlingusaalist. vähemalt selline mulje on leevikese emale jäänud.
    vabariigi aastapäeval valmistas leevikese ema piduliku õhtusöögi ning lülitas täpselt kell 17.55 televiisori sisse, et kogu perega maitsva söögi saatel presidendi vastuvõttu nautida. ja kujutage ette - leevikese isa teatas, et toimub curlingu finaal. isa sunniti siiski presidenti vaatama ja seepärast tegi ta kahtlaselt palju asja üles magamistuppa. küll tal oli vaja leevikesele sokke tuua või siis kampsunit ning iga kord kostus ülevalt leevikese isa hüüdmist: ei või olla, kas tõesti, no kuidas nii! kui president hiina või india saadikuid kätles, lülitas isa ka elutoa televusseri curlingu lainele. aga vaatamata leevikese isa suurele kaasaelamisele tema lemmikvõistkond soomest ikkagi kaotas.

    7 Comments:

    Blogger Liisapereema said...

    Liisa isa on ka fänn. Ta isegi organiseeris oma kolleegid curlingutreeningule kord! Peale seda on ta superfänn.

    Saturday, 25 February, 2006  
    Blogger maris said...

    leevikese isa on niigi väga tubli kraamija, just täna tegi suurpuhastust.

    Sunday, 26 February, 2006  
    Anonymous Anonymous said...

    Natuke kurb koht selles loos - leevikese isa sunniti. Milline oli küll see vääramatu jõud, mis teda sundis presidenti vaatama?
    Siiri ja tema mees lahendavad oma vähesed erimeelsused kulli ja kirja abil. Esimest korda kulli ja kirja visates läks natuke aega, et leida kulliga münt. Sest esimesel kätte juhtunud mündil oli ühel pool suur sild ja teisel pool inimese pea ja seega polnud aru saada, et kumb neist on kull. Võibolla mündil olnud inimese nimi oli juhtumisi Kull, aga see oli väga vähe tõenäoline.
    Õnneks oli kodus olemas ka kulliga münt (Siiri ja tema mehe kodu asub hetkel USA pinna peal ja kull on USA-s mitmele mündile nimega "quarter dollar" joonistatud, õigemini küll pressitud või valatud).
    Kulli ja kirja viskamise puhul avaneb muidugi võitjal võimalus olla suuremeelne ja teha valik siiski kaotaja tahtmise järgi, kui kaotaja muutub silmnähtavalt kurvameelseks, mis vähendab võitja võidurõõmu.

    Sunday, 26 February, 2006  
    Blogger krista said...

    vot sellist asja ma poleks Leevikese isast küll uskunud :)))

    Võib -olla sellepärast, et tema kehalise kasvatuse õpetaja (tervitused hr. Jõudnale) ei teadnud sellisest spordialast midagi ning see omakorda oli suureks eelduseks huvi tekkimisel

    Sunday, 26 February, 2006  
    Anonymous Anonymous said...

    Oi, oi.
    Ja siinkohal ühinetakse kummardustega härra Kalle Jõudnale.
    Ovatsioonid!!!
    AK

    Sunday, 26 February, 2006  
    Blogger Anu said...

    Andry, kus sind veel selles süüdistatakse???:O
    Mu meelest hullemat solvangut enam ei saagi olla....:)

    Sunday, 26 February, 2006  
    Anonymous Anonymous said...

    Nojah, ega ma ei arvanudki, et leevikeste pesas keegi kedagi sunnib. Ma niisama norisin :)
    See Keskerakonna sabarakuks sõimamine meenutab mulle nõukogude aega, kui sõimati fašistiks lihtsalt sellepärast, et teisele väga pahasti öelda ja samas näitas see sõimamine sõimaja mõningast vaimset arengupeetust. Huvitav, mida Keskerakonda kuuluvad inimesed ise sellest arvavad, et nende kuuluvust kasutatakse sõimamiseks?

    Sunday, 26 February, 2006  

    Post a Comment

    << Home