• randveerud
  • ema, isa ja leevike: ema ja päästearmee

    Friday, February 24, 2006

    ema ja päästearmee

    ükskord ammu joonistas leevikese ema eesti päevalehe esiküljele graafiku sellest, kuidas aastapäeva paraadil vabaduse väljakul erinevad inimgrupid paiknevad. olles ise väga militaarkauge inimene, kuulas ta hoolega toimetaja selgitusi ning asus õhinal tööle. järgmisel päeval ilmus ajalehes kena pilt koos selgitustega. ühe grupeeringu peale oli leevikese ema pääastekompanii asemel kirjutanud kogemata päästearmee. tema jaoks ei olnud seal mingit vahet. aga toimetaja oli väga kuri ja kutsus leevikese ema mitu aastat päästearmeeks.
    nüüd ema teab, et päästearmee korjanduskarpidega vanatädid ei käi paraadil.

    4 Comments:

    Blogger Krentu said...

    aaa, see päästearmee on nagu selles filmis "mees ilma minevikuta" eks. minu jaoks pole ka mingit vahet. kompanii või armee. armee kõlab isegi militaarsemalt ausalt öelda :)

    Friday, 24 February, 2006  
    Anonymous Anonymous said...

    Sattusin täna hommikul päris juhuslikult leevikese ema lugudele. Ja küll oli mul hea meel. Justkui värske õhk peale mõnda lärmakat pidu – käisin just “Delfis!” Muidugi oli toimetaja ülekohtune leevikese ema peale. Mis seal siis nii väga vahet – kompanii või armee. Aga näe, ikkagi ajas vana Maurus Miilinõmme sellpärast koolist minema, selle sotsioloogia raamatu pärast. “… üks on sotsia-, teine sotsio-, ühel “o”, teisel “a”, der Unterschied ist ganz unbestimmt,” rääkis ta ise. Mine sa nüüd tea – eks Maurus oli küll juba vana inimene, aga ikkagi see “a”?! Miks ta seda tegi! Et oli kooli tuleviku pärast mures?? No, mine sa tea?!
    Aga leevikese emale väga suur tänu NII mõnusate lugude eest!

    Saturday, 25 February, 2006  
    Anonymous Anonymous said...

    Kuna leevikese ema on lehes töötanud, siis ta kindlasti teab, mida tähendab graafikute slängis "tort". Tulnud PM-i toimetusse uus graafik tööle. Esimesks ja ainsaks ülesandeks saanud see tubli inimene Riigikogu valimistulemustest tort "joonistada". Järgnevad 6 tundi võis uue poisi silmis näha töötava inimese rahololevat helki ja suust välja kummuvat keeleotsa. Kuna Riigikogu valimised oli esikülje teema, siis jõuti selle tegemiseni toimetuses kõige viimasena. Ja kui päevatoimetaja "tordi" külje peal lahti lõi, oli tema imestus suur. Sektoriteks lõigatud tordi asemel oli joonistatud kihiline sünnipäevatort, kus kõige paksem - biskviitpõhi - oli enim hääli saanud Keskerakond, ülejäänud kreemi- ja moosikihid siis vastavalt teised erakonnad. Kõige tippu oli noor kunstihuviline troonima pannud kolm shleifiga küünalt - oletatava riigikogu juhatuse kooseisuga.

    Tuesday, 28 February, 2006  
    Blogger Eppppp said...

    Oi kus ma irvitasin seda tatsi lugu. Huvitav, kas siis läkski see noore kunstihuvilise tort sisse või jäädi trükikotta hiljaks...

    Thursday, 02 March, 2006  

    Post a Comment

    << Home