• randveerud
  • ema, isa ja leevike: ema ja naistepäev

    Wednesday, March 08, 2006

    ema ja naistepäev

    täna hommikul valgusfoori taga vaatas üks taksojuht uuriva näoga leevikese ema autot. tavaliselt vaadatakse nii siis, kui teisel on kuskilt lömmis või midagi küljest ära. ema kartis kõige hullemat ja keris akna alla. juht hüüdis midagi. misasja, karjus ema vastu. head naistepäääeva hüüdis taksojuht ja lehvitas.
    järgmise foori taga jooksis leevikese ema igaks juhuks ümber auto ja tõepoolest polnud kuskilt katki.
    nii kaua kui leevkese ema mäletab, ei ole talle kunagi naistepäev meeldinud. kui ta väike oli, siis tema ema rääkis alati, et naistepäev on üks kole päev, kuna siis toimub naiste kohustuslik austamine. ja kui leevikese ema veel noor ja mässumeelne oli, sai ta kurjaks kui keegi head naistepäeva soovis või mõnel muul päeval talle näiteks mantlit selga aitas. tööjuures ei võtnud ta protesti märgiks ampsugi naistepäevatordist ja kingitud nartsissid poetas kapi taha.
    aga tänavu hakkas leevikese ema juba mitu päeva varem isale naistepäeva meenutama ning täna tuli leevikese isa venemaalt ning tõi emale suure karbi venemaa šokolaadikomme ning ostis balti jaamast kaks roosat gerberat - ühe pisema leevikesele ja teise suure emale. ja emal oli hea meel, mis on kindel märk saabuvast vanadusest. ja sellega kaasnevast tolerantsusest.

    6 Comments:

    Blogger Anu said...

    Oo jah, see pole vist isegi väga täpne sõna, see tolerants, pigem noorusliku mässumeele kadumine ja kohatine härdameelsus:)
    Emadepäev... Andryl on õigus. Naistepäev on veel rõõmus püha, emadepäeval on mul pidevalt silm niiske. Kui Feliks oli umbes pooleteiseaastane, oskas ta emadepäeval me aiast noppida just sellise lille, mis polnud kunagi varem õitsenud, ja mida ma mingil juhul poleks ise kellelgi lubanud ära noppida. Aga et oli emadepäev... siis oli see nii armas:) Feliks muidugi ei teadnud siis emadepäevast halligi, aga see ei lugenud:)

    Thursday, 09 March, 2006  
    Blogger Krentu said...

    Aga sama loogika kohaselt - kas emadepäeval on siis kohustuslik emade austamine, sünnipäeval kohtustuslik sünnipäevalapse austamine jne?

    Friday, 10 March, 2006  
    Blogger Krentu said...

    This comment has been removed by a blog administrator.

    Friday, 10 March, 2006  
    Anonymous Anonymous said...

    Tere, leevike!

    Sinu ajaveeb osales konkursil "Eesti Ajaveeb 2006" ja jõudis parimate hulka!

    Oled oodatud ajaveebide konkursi lõpuüritusele
    kolmapäeval, 15. märtsil algusega kell 19.00 Von Krahli teatri baaris.

    Kuulutame välja peaauhinna 10 000 krooni võitja ja iga kategooria parimad ajaveebid. Pakume suupistet ja keelekastet. Sinu meelt lahutavad žüriiliikmed.

    Nominentidega saad tutvuta ajaveeb.ee.

    Tule korraks Internetist välja, sest võitja võid olla just Sina! .)

    ajaveeb.ee

    Saturday, 11 March, 2006  
    Anonymous Anonymous said...

    Palju õnne leevikese emale parimate blogijate hulka kuulumisel!!! Loodame, et suupisteks kooki ei pakuta.

    Saturday, 11 March, 2006  
    Anonymous Anonymous said...

    ja leevikese emale osaks saanud naistepäevaõnnesoovist saab lugeda ka nädalavahetuse Postimehest... :o

    Sunday, 12 March, 2006  

    Post a Comment

    << Home