• randveerud
  • ema, isa ja leevike: isa ja korraarmastus

    Saturday, March 04, 2006

    isa ja korraarmastus

    leevikese isale meeldib asju ära visata. ta tunneb suurt rõõmu, kui saab midagi kokku kägardada ja prügikasti panna. pidevalt vaatab ta toas otsivalt ringi, ega ometi midagi üleliigselt kuskil ei vedele. kui leevikese emal on mõni tähtis paber või tšekk kadunud, leiab ta selle tavaliselt prügikastist kuhu hoolikas isa üleliigseid asju on poetanud. aga kui emal on plaan midagi ära visata, ei tee ta seda kunagi ise vaid lubab isal selle tähtsa tegevuse läbi viia.
    leevikese emale ei meeldi eriti asju ära visata. mitte et ta enda ümber tahaks suurt kultuurikihti kasvatada. ta lihtsalt proovib võimalikult vähe äravisatavaid asju soetada. leevikesel on peaasjalikult riidest mähkmed, ühekordsete salvrätikute rull on isa eest peidetud kapinurka ning poes ei pane ta kõiki asju eraldi pisikestesse kilekottidesse.
    õnneks käib isa korraarmastuse juurde ka vanapaberi ja taara vastavatesse kogumiskohtadesse toimetamine. leevikese isa võib käia kogumiskasti otsides maha kilomeetreid, kott vanapaberiga näpu otsas. kuid iga kord välja minnes ta peab saama midagi ka prügikasti viia. tihti juhtub nii, et suures prügiviimise tuhinas unustab leevikese isa muud asjad kaasa haarata. täna näiteks leevikese vanavanaema juubelile sõites võttis isa esikust loomulikult prügikoti ühes, kuid unustas maha juubelikingituse.

    9 Comments:

    Blogger L said...

    Kuidas sa viitsid mahkmeid pesta ja triikida?!?!?! :)

    Saturday, 04 March, 2006  
    Anonymous Anonymous said...

    Hmm, kui leevikese isa iga kord välja minnes midagi äraviskamiseks kaasa võtab, siis tekib leevikese perel ju pidevalt päris palju prügi? Või kui ei teki, siis jällegi raiskab leevikese isa prügikotikese ära väga vähese prügi peale?

    Saturday, 04 March, 2006  
    Blogger maris said...

    äkki leevikese isa läheb lihtsalt väga harva kodus välja? nii umbes korra nädalas?
    no tegelikult oli see õige pisike liialdus.

    Saturday, 04 March, 2006  
    Blogger oravake said...

    Oluline on, et leevikese isa ei unustaks prügikotti näpu otsa ega jalutaks sellega läbi poole linna, nii nagu meie isa mõnikord teha armastas, kui me veel linnas elasime. Ise veel imestas, kui mõni koer end talle sappa haakis ja teda trollipeatusse saatis. Nüüd meil õnneks seda probleemi pole ja isa võib kõigist küla koertest rahulikult mööda kõndida, ilma et talle neist saatjaskonda tekiks. :)

    Sunday, 05 March, 2006  
    Blogger Eppppp said...

    liinale - mina kasutan ka riidemähkmeid, plaanin sellest lähiajal oma blogis kirjutada.

    Sunday, 05 March, 2006  
    Blogger Krentu said...

    oravakese kommentaari jätkuks: hea et leevikese isa, minnes välja ühes käes portfell ja teises prügikott, portfelli ära ei viska ja prügikotiga tööle ei lähe. mõnel on nii juhtunud.

    Sunday, 05 March, 2006  
    Anonymous Anonymous said...

    äh, ma kasutan ka kodustes oludes marlimähkmeid ... pesemine pole ju raske: pesumasin ikka aeg-ajalt käib, mõni mure need mähkmed siis sinna sisse visata. Triikimine ... mis see veel on? Mingi sotsialistlik igand? ;)

    Catharina

    Sunday, 05 March, 2006  
    Anonymous Anonymous said...

    Triigitud viigipükse (viigipükskostüümi) kandvaid kodanikke tuleb hakata kasvatama maast-madalast. Näiteks mähkmete triikimise teel.

    Sunday, 05 March, 2006  
    Blogger Marje said...

    Ja mina lugesin leevikese isa korraarmastusest ja Grete isa tuli kõrvale ja oli nii meelitatud, et ma temast niimoodi kirjutasin:)))

    Friday, 10 March, 2006  

    Post a Comment

    << Home