• randveerud
  • ema, isa ja leevike: ema, isa ja ilus ilm

    Tuesday, February 28, 2006

    ema, isa ja ilus ilm

    täna oli vastlapäev ja leevikese isa läks sellise tähtsa päeva puhul loomulikult suusatama. enne rajale asumist helistas ta emale ja leevikesele ning kutsus nemadki kelgutama. kuna on väga ilus ilm, ütles isa.
    leevikese ema läks õue, tuisk peksis vastu nägu, midagi sadas krae vahele ning tuul ulus. autoga oli võimatu sõita, sest teed ei paistnud.
    kui isa suusarajalt naases, oli ta üleni härmas, habemes rippusid jääpurikad. leevikese ema arvas, et kohe nad põgenevad selle maru eest kuhugi sooja aga isa naeratas rõõmsalt ning kupatas ema ja leevikese kelgule ja ise muudkui seletas: küll on täna kena ilm. ema ja leevike lasid kolm korda lumetormis mäest alla ja kihutasid koju, lubades, et enne kevadet nad nina välja ei pista.
    õhtul uudistes öeldi, et küll oli ilus vastlailm, vähesed maldasid sellise ilmaga kelgumäele mitte minna. ja taustaks näidati kaadrit, kus keegi lumetuisus kelguga pikali käis.


    6 Comments:

    Blogger Krentu said...

    Siis oli ju täitsa hea, et meie alles
    õhtul kell kümme mäele jõudsime - midagi ei sadanud krae vahele aga lund oli palju ja nii mõnus oli sahinal kelguga värske lume sees sõita. Ja päeval oli seda lumesadu aknast küll ülikena vaadata.

    Wednesday, 01 March, 2006  
    Anonymous Anonymous said...

    Aga ntx Tartus oli küll imeline vastlailm - temperatuur paar kraadi alla nulli, päike siras ja kõrvetas silmi, tuult ei olnud ollagi ... Ahjaa, ei sadanud ka.

    Wednesday, 01 March, 2006  
    Blogger krista said...

    me ka mossitasime eile toas ja Kalle tõi meile kukleid.... selle eest kelgutasime täna...ja tänane ilma oleks pidanud olema eile!!!!

    Wednesday, 01 March, 2006  
    Blogger Eppppp said...

    Eks ilu on vaataja silmades...

    Wednesday, 01 March, 2006  
    Blogger krista said...

    aga see vastlapäeva ilu torkas kohe silma ja mitte üks ameeriklane poleks õue läinud :)

    Thursday, 02 March, 2006  
    Anonymous Anonymous said...

    New Yorgi ameeriklased nautisid paar nädalat tagasi mahasadanud lund täiega. Siin tuleb lund nii harva ja selliseid hangesid, nagu siis olid, on üldse kord aastas ja nad sulavad umbes kolme päevaga ära. Nii et õued ja tänavad olid siis inimesi täis ja vanemad filmisid oma lapsi, kes hangedes ronisid ja täiskasvanud vedasid üksteist kelkudega ringi ja ma nägin kahte suusatajat ka sõiduteel tatsumas.
    Nii et mõni ameeriklane ikka tahab lumetuisuga õue minna :)

    Thursday, 02 March, 2006  

    Post a Comment

    << Home