• randveerud
  • ema, isa ja leevike: leevike ja lutt

    Monday, August 21, 2006

    leevike ja lutt

    kui leevike sündis, siis emal ei tulnud esialgu pähegi, et rinnalaps võiks lutti vajada. umbes kuu möödudes hakkas talle aga tunduma, et äkki siiski. lutiga laste elu paistis kuidagi mõnusam - autosõidul või vankris saavad nad mõnusalt lutti matsutada ning tusase tujuga on väike abimees varnast võtta. aga kui ema lutiga saabus, siis leevike seda suus küll ei hoidnud. katsetati ja prooviti pool aastat, aga leevike sülitas järjekindlalt luti välja. lõpuks ema ja isa loobusid ning otsustasid, et järgmisele lapsele pistavad kohe sündides luti suhu.
    umbes aastaselt avastas leevike luti. õigemini leidis mirteli oma ja hakkas seda vahel mekkima. päris korrektselt ta seda imeda ei osanud, kandis niisama suunurgas ja limpsis nagu jäätist. kord võttis ta luti isegi õue kaasa ning lasi mänguväljakul liumäest alla. üks tädike seisis kõrval ja hurjutas: "ise nii suur tüdruk ja lutt ikka veel suus!" emale tegi see nalja, kuna tema arvates polnud leevike lutisöömist veel alustanudki.
    aga eile koristas ema autot ja leidis leevikese tooli ümbrusest neli lutti. suhteliselt palju lapse kohta, kes lutisõber pole.

    7 Comments:

    Blogger annushka said...

    on ühtaegu kurb ja naljakas, et alati on kuskil keegi tädi, kes matsu ei taba aga kommenteerib agaralt...

    ongi hea, et leevikest ei pea lutist võõrutama. olen kuulnud, et lutt võib hambumust mõjutada. ei tea, kas on legend või tõsi.

    mina armastasin väiksena hirmsasti lutti. siis määriti lutile sinepit peale, et ma lõpuks lutitamise maha jätaks. jätsin ka. isegi suitsu pole tõmbama hakand. äkki on kibe...

    Tuesday, 22 August, 2006  
    Anonymous Anonymous said...

    on jah neid kommenteerijaid alati. Ma ikka saan märkusi mütside ja kinnaste kohta, et peab olema jne. Aga lutiga oli meil ka nii, et teisega olin targem ja hakkasin kohe harjutama. Võõrutamisega polnud probleemi. Hambumust mõjutab, kui ikka kolme-neljane pidevalt tõmbab.

    Tuesday, 22 August, 2006  
    Anonymous Anonymous said...

    see on vist päritav, sest leevikese ema ei tahtnud ka lutti, kuigi lutt oli välismaine ja väga ilus. leevikese ema lapsepõlv oli vaesel nõukogude ajal, kus ilusad ja importasjad olid defitsiit.

    Wednesday, 23 August, 2006  
    Blogger krista said...

    Kuna leevikese emal ei ole just mitte väga vana auto, siis --- 4 lutti nii lühikese ajaga?
    Mõtle kui tal oleks sünnist saadik lutid olnud, siis praegu viiks 60kopkase kilekotitäie neid kindlasti juba autost välja...

    Wednesday, 23 August, 2006  
    Blogger ingrid said...

    kõik lutid sarnanevad mirteli luttidega kuidagi hirmsal kombel

    Thursday, 24 August, 2006  
    Blogger maris said...

    ei ole tõsi, valge on meie enda ostetud!

    Monday, 28 August, 2006  
    Anonymous Anonymous said...

    Tegelt on lutt väga salakaval asi. Mingite psühholoogide uurimus ütles, et luti imemine loob lapsel pinnase narkomaaniaks ja joomarluseks ja muidu luuseriks saamiseks.Lutist saab laps põhjuseta, teenimatut mõnu. Hiljem pakuvad seda narkootikumid, viin, luuserlus. Nii, et EI lutile!

    Monday, 18 September, 2006  

    Post a Comment

    << Home