• randveerud
  • ema, isa ja leevike: ema ja töömehed

    Monday, April 24, 2006

    ema ja töömehed

    leevikese emale ei meeldi töömehed. aga miskipärast peab ta ikka ja jälle nendega tegemist tegema. näiteks nagu praegugi – üks mees askeldab tema köögis. kaks päeva tagasi lakkas töötamast uus gaasiboiler. lihtsalt ei tee enam sooja vett, mis ometi on ühe boileri ülesanne. täna on juba kolmas päev ning üks mees muudkui parandab ja parandab. ja leevikese ema tunneb end jube kehvalt, kui keegi võõras inimene tema kodus asju ajab.
    ema oli mõelnud, et tema elu kõige rahulikum aeg on vahetult enne leevikese sündimist. aga kahjuks just sel ajal toimus vannitoas remont ja igal hommikul kell kaheksa tuli kohale töömees rene, kes tervitas sõnadega: „kopp, kopp, loodetavasti ma ei tulnud liiga vara.” rene on tegelikult väga hea töömees, ta teeb kõike korralikult, ei viili ega vassi ja ei jäta asju laiali. aga emale käis närvidele see, et ta ei saanud oma kodus rahulikult üles tõusta, putru keeta ja öösärgi väel ringi hõljuda. ema istus kangestunult kleit seljas diivanil ja pidevalt käis rene tema juures küsimusega: „see, et, ma ei tahaks segada, aga äkki saaksite tulla korraks vaatama, kuhu ma selle toru paigaldan."
    järgmine töömees ema elus oli alar. tema pidi ehitama trepile piirde. alar alustas tööd enne leevikese sündimist ning piire sai valmis ikka jupp aega peale seda, kui leevike juba ringi roomas. alariga lihtsalt juhtusid kogu aeg äpardused, pidevalt tuli midagi tähtsamat ja kiireloomulist ette ning jälle ta helistas ülioptimistliku häälega: „tsau, alar siin, kuule, ega teie laps ju veel ei rooma, ehk kannatab natuke oodata, just täna kukkus meil taksopargi juures suur silt alla, peame minema seda parandama. ma helistan homme lõuna paiku, siis teeme trepi kindlasti valmis!” ja nii üle poole aasta. kuna alaril endal oli kaks kuud vanem tütar, teadis ta täpselt, kaua veel venitada võib et trepp ohtlikuks ei muutuks. aga ema ei pahandanud alari peale kunagi, otse vastupidi, tal langes alati justkui koorem õlgadelt, kui nägi telefonil nime „treppmeister” ning kuulis, et alar jälle ei tule neile koju saagima ja rahu rikkuma.
    seejärel tuli lembit. lembit on pottsepp ja pidi restaureerima suvemajas pliidi ja ehitama sauna ahju. lembituga juhtus see, nagu paljude teiste töömeestega – ta kadus poole töö pealt lihtsalt ära. raha võttis küll ette, aga see-eest jättis endast maha mõned tööriistad, vanad koledad riided ja potitäie tatraputru. lembitu kadumise üle on emal ja isal isegi täitsa hea meel, kuna remonditud pliit juba laguneb ning tema tehtud saunaahju poleks kütta julgenudki. nüüd ehitas ahju hoopis härra kaksikute isa, kelle ema juhuslikult naabrite aiast leidis. kuigi, kui nüüd meenutada, siis ahi on pooleli ja kaksikute isast pole ammu midagi kuulda olnud. aga emal on alati hea meel, kui suvemajja sõites kinnist väravat näeb: õnneks keegi ei ehita ja kobista, saab rahus puhata.

    5 Comments:

    Blogger Krentu said...

    Minule käivad ka töömehed kodus jubedalt närvidele. Just sellepärast, et sa ei saa oma kodus oma tavapärast elu elada vaid pead nagu valves olema. Meie praeguse korteri remondi aegu varastati meil aga ema maal ära ja lasti koer üksi õue, kes jäigi sest ajast kadunuks. Nii et veel topelt-vastik tunne on nüüd mõnda remondimeest endale koju lasta. Ma olen väga häiritud isegi kui Falcki mees tuleb seadmeid kontrollima. Vaatan kõiki äärmiselt kahtlustava pilguga...

    Tuesday, 25 April, 2006  
    Anonymous Anonymous said...

    Kui ma noorem olin, siis kõik korstnapühkijad, telefoniliinimehed ja muud juhtmeajajad muudkui küsisid õlise häälega, et kaz mul meez on ja äkizte lähegz kohvi jooma. Mina jälle tahtsin, et nad ruttu lahkuks ega midagi maha jätaks. Ma siis õppisin neile ütlema, et vaadaku ette, mul on väga kuumavereline ja armukade mees. Eriti hästi mõjus, kui pärast seda tegin tähendusrikka pausi, siis pääses mustlaste käratsemine altkorruselt iseäranis hästi kätte.
    Keskmine töömees sellepeale jättis kiirustades hüvasti ja hiilis mööda treppi alla, alumise korteri ukse suunas kahtlevaid pilke visates.

    Tuesday, 25 April, 2006  
    Blogger krista said...

    aga meil on jälle selline töömees Tarmo, kes on nagu Leevikese ema. Tema ei tahaks meile üldse tüli teha ja püüab teha kõik tööd siis kui meid ei ole :))) Paneb alati postkasti pakkumise ja teeb vaikselt kõik tööd, mis teha kästi.... äkki see on hoopis tuhkatriinu moodi?
    Igatahes Kalle "töömehekätest" hoolimata lööb kõik naelad ka Tarmo meil seina :)

    Tuesday, 25 April, 2006  
    Blogger annushka said...

    mul kuigi tihi töömehi ei käi, aga kui käivad, siis on küll hoopis huvitav. et mis tüüp see õige on. juurdlen endamisi, et mida ta asjadest arvab. ja vaatan, kuidas tööd teeb. pakun siis vahel kohvi ka või midagi. ainult see on nõme, kui inimene kingadega tuppa marsib. siis ma kohvi ei paku...

    Tuesday, 25 April, 2006  
    Anonymous Anonymous said...

    krentu: maal varastati EMA ära? et niimoodi kohe varastatigi ja nüüd olete emast ilma..?

    Monday, 08 May, 2006  

    Post a Comment

    << Home