• randveerud
  • ema, isa ja leevike: ema ja feng shui

    Tuesday, April 18, 2006

    ema ja feng shui

    leevikese ema ei ole just väga suur feng shui järgija, kuid sellegi poolest on ta viimasel ajal korduvalt voodit ümber tõstnud. enne leevikese sündimist oli ema ja isa voodi keset magamistuba peatsiga vastu seina. aga nende pead olid hoopis jalutsis, kuna muidu oleksid nad jalgadega ukse poole maganud ja see pole lubatud. kui leevike sündis, pandi tema võrevoodi ilma ühe küljeta ema-isa suure voodi kõrvale ja et kogu kupatus liiga keset tuba poleks, pidid kõik oma pead siiski seina poole pöörama ning jalad jäid kahetsusväärselt ukse suunas.
    nii magati rohkem kui aasta, aga leevikese ema polnud päriselt rahul. esimene märk valest magamise suunast oli ema arvates leevike, kes magas voodis põiki - pea enda ja jalad vanemate voodis. ema arvas, et lapse sisetunnet tuleb usaldada ja kui ta veel luges, et pea peab olema magades kas itta või põhja, hakkas ta ümberkorraldusi tegema.
    esiteks koliti pead jälle jalutsisse ehk siis itta. nii olid voodid vaid ühe öö, kuna emal oli kogu aeg selline tunne, nagu magaks ta voodis tagurpidi. järgmisel päeval lohistas ema suure rauast sängi küljega vastu seina, peadega akende ja üksiti põhja poole.
    kaks nädalat on sedaviisi magatud ja leevike muidugi keerleb endiselt. nüüd on tema lemmikasend keha vanemate ja jalad enda voodis ehk siis peaga keelatud läände ja täpsemalt öeldes on ta just nii pidi, nagu olid voodid enne kõiki keeramisi. ja kõige lõpuks avastas leevikese ema, et magamistoas on veel teinegi uks, mis viib garderoobi ja tualetti ning jalad on just suunaga selle väljapääsu suunas. aga võibolla see uks ei loe?

    8 Comments:

    Blogger Eppppp said...

    Aga mis ilmakaares on välisuks? See peab olema idasse, siis tuleb õnn õuele.
    ;)
    Meil on seekord idas.

    Wednesday, 19 April, 2006  
    Blogger Anu said...

    Mu vanaema ka väga rangelt jälgis seda, et jumala eest jalad ukse poole ei magaks. Et see nagu pidavat kuidagi viitama sellele, et sind jalad ees siit viiakse:)
    Kui mul on mingid unetuseperioodid, siis ma ka kahtlustan, et voodi asend on vale. Samas on me magamistuba nii ehitatud, et voodit raske ümber paigutada. Siis ma olengi piirdunud uue padja ostmisega, isegi seda olen mõelnud, et äkki tuleks uus madrats voodisse osta. Ma ei kujuta ette, mitme aastaga vedrumadrats nö. ära vajub...

    Wednesday, 19 April, 2006  
    Anonymous Anonymous said...

    Aga mis tähendab jalad ukse poole, kas see on siis kui uks on voodi jalutsi vastas asuvas seinas või siis läheb halva tüng shuina arvesse ka veel see, kui uks on voodi küljele jäävas seinas kuid jalgadepoolses otsas?????

    Wednesday, 19 April, 2006  
    Blogger luize said...

    vormsi enn igastahes on veendunud magada-tuleb-pea-põhjas pooldaja. kui temalt küsida mingit abi mingis küsimuses, ta küsib kohe vastu, et kudas sa magad. mina teda usun. praegu on mul niimoodi vedand, et voodit ei saagi teisiti panna, nii et magan pea põhja poole.

    Wednesday, 19 April, 2006  
    Blogger mariss said...

    kui magada pea põhja poole, siis samal ajal on mul jalad ukse poole... kumb sis on hullem, kas see kui jalad on ukse poole või see kui pea pole põhja... keeruline:P
    algul magasime pea põhjas ja jalad ukse poole, aga ma ei jaksanud oma fengshui-usku ema hala enam kuulata ja nii me siis keerasime pead itta. ühtmoodi hea oli ja on magada mõlemal juhul:)

    Wednesday, 19 April, 2006  
    Blogger maris said...

    huh vedas siis, et meil nüüd pead põhjas on, ei tule vähemalt ennuga probleeme. peaks leevikese pea ka kuidagi põhja poole keerama.

    Wednesday, 19 April, 2006  
    Anonymous Anonymous said...

    Ahaa, näed sellepärast laps tahabki ösiti meie voodisse ronida, sest meil on pea põhja poole, aga tema voodil ei ole.
    ;)

    Thursday, 20 April, 2006  
    Blogger Marje said...

    tegelt on asi veel keerulisem... nimelt on feng shui järgi igal inimesel mingid a'la elutee või tervise või mis iganes numbrid, mis tulenevad sünni kuupäevast, ja siis vastavalt sellele numbrile tuleb valida magamise suund. Meie peres on näiteks nii, et minule on hea lääne suund, mehele ida suund ja lapsele lõuna suund...niiet raskeks läheb see feng shui...sest seda ukse asja tuleb veel lisaks arvestada;)

    Tuesday, 25 April, 2006  

    Post a Comment

    << Home