• randveerud
  • ema, isa ja leevike: ema, isa, leevike ja vann

    Thursday, May 18, 2006

    ema, isa, leevike ja vann

    leevikese emale meeldib väga vannis käia. kui aega oleks, istuks ta päevad otsad vannivahus. paar korda nädalas võimaldab isa talle sellist luksust ning kiigub samal ajal leevikesega teises toas. kui leevikest kiiku ei aheldaks, hüpleks ta vanni kõrval, pritsiks vett ja sööks seebivahtu ning ema lõõgastumisest ei tuleks midagi välja. leevikese isale ei meeldi üldse veemõnud. vannis ja saunas käimisel ei näe ta mingit mõtet ning isegi niisama pesemine on isa jaoks tüütu ettevõtmine. juba mitu päeva varem ohkab ta, et peaks vist ülehomme dušši alla minema ning kui aeg käes, seisab süvenenult vannitoas ja vaatab kurvalt ühte punkti.
    leevike sündis vannis ja ehmatas sellest vist nii ära, et sattus umbes pool aastat iga kord
    paanikasse, kui vette pisteti. lastearst soovitas, et tehke aga vanni, see rahustab ja toob hea une. leevikesele ei toonud vannivesi üldse mingit und ning ainuke koht, kus ta tõepoolest nuttis, oligi vann. kuna isa teadis omast käest, et ka mustana on kena elada, vannitasid ema ja isa leevikest väga harva ja basseini ei julgenud teda üldse viia.
    aga ühel päeval hakkas leevikesele vesi meeldima. nüüdseks käib ta suures basseinis ujumas, peale seda saunas ning igal õhtul vannitoas hambaid pestes nõuab endale ka pisikese vanniskäigu välja. ta lihtsalt ei jäta enne, kui väike sinine vann vett täis lastakse. isa muidugi imestab ja ütleb: "no kuule leevike, miks sa sinna vanni kipud, kas sa oled kunagi märganud, et sinu isa ennast peseks või niisama vannis lebaks?"

    täna õhtul istus isa jälle nukralt diivanil ja kurtis, et peaks dušši alla minema. "varem oli kaks tüütut asja - habeme ajamine ja pesemine. esimesele leidsin ma lahenduse. lihtsalt ei aja enam habet. huvitav, kas küürimisele oleks ka mingit alternatiivi?"

    13 Comments:

    Blogger ingrid said...

    vuhh. kahju kohe, et see leevikese isa siuke murjam on, muidu on teine nii sümpaatne meesterahvas aa irmus ropp ja kasimata tuleb välja

    Thursday, 18 May, 2006  
    Blogger triibik said...

    apppiii, kui kihvt pilt, no täielik Kroonika!

    Friday, 19 May, 2006  
    Blogger Eppppp said...

    Mu ameerika ämm saaks kreepsu, kui kuuleks, kui kuuleks seda "Oh, ülehomme peaks dushi alla minema" ;)

    Aga - see olla nii, et organismi ph-tase või midagi muud sellist on teistmoodi, st keha toodab vähem jama, kui teda liiga sageli ei pese. Kui käid igal hommikul ja õhtul dushi all (nagu ameeriklased sageli käivad), siis saavadki sul nt juuksed palju kiiremini mustaks.

    Friday, 19 May, 2006  
    Blogger Marje said...

    epu jutus iva sees. kui ma väike olin, siis ma ei viitsind ka end eriti pesta. vannis oli mõnus, aga sinna minemine oli tüütu ettevõtmine. ja siis ikka juhtus nii, et pead sai vahel vaid korra nädala või paari jooksul pestud. ja pold häda kedagi. nüüd pesemisega harjununa ei kannata üle kolme päeva küll pead pesemata hoida.
    p.s. leevikese isa on ikka üdini roheline. hoiab vett ja seepi ka kokku;)

    Friday, 19 May, 2006  
    Blogger ingrid said...

    kakoi roheline. sellise inimese kohta öeldakse murjam või kasimata või väike räpakoll või midagi muud sarnast mitte ei kiideta takka. mõelge nüüd kui leevikese isa neid kommentaare loeb, siis ei hakka enam üldse pesema. hoiab muudkui vett ja seepi. vaesed ema ja leevike.

    Saturday, 20 May, 2006  
    Anonymous Anonymous said...

    meile jälle tuleb tuttav ette..... ahh küll ma hommikul lähen, kuulen ma pidevalt kui ma Kallet voodist välja nügin. Ja küsimuse peale, et ei tea kas Ketlin peaks täna vanni minema vastab tema alati et ei :))

    Aga millegi pärast tahab Kalle alati siis vanni ronida kui mina seal olen, aga kolmekesi ei mahu ;)

    aga mina jälle ei ole epu ja marjega nõus. Ma küll ei usu, et kui ma nüüd harjutaks ja kuude kaupa pidevalt rasvase peaga ringi lehviks, siis mingil hetkel ta enam ei lähegi mustaks?
    See enne ja nüüd ikka organismist ja selle tegevusest sõltuv ;)

    Aga mirdimehele ütleks, et kultuuriinimesed ei lähe üldse nii mustaks kui spordiinimesed!!! ja neil äkki ei olegi vaja kultuurikihti pidevalt maha nühkida ;)

    Sunday, 21 May, 2006  
    Blogger maris said...

    krista, tegelikult on ikka küll nii, et mida rohkem sa pesed, seda rohkem pead pesema. leevikese isa on muidugi äärmus ja teises otsas on ameeriklased oma kahe päevase pesukorraga.
    aga iga päev pead pesta on juuste suhtes kuritegu. siis peabki järjest rohkem igast jama endale pähe ja külge määrima, sest loomulik kaitsekiht lihtsalt pestakse kemikaalidega maha.
    vormsi enn näiteks ei luba enda sunauksest seepi sissegi viia.

    Sunday, 21 May, 2006  
    Blogger maris said...

    saunauksest

    Sunday, 21 May, 2006  
    Blogger luize said...

    Jajaa, enn on kohe ühe puust kuju saunaukse ette valvesse pannud, et keegi seebiga sisse ei lipsaks.

    aga ega ta saunas ei pese ka, tema laseb ennast sauna akna all voolikuveega üle. jube külm vesi on. aga saun on leili tarbeks.

    Monday, 22 May, 2006  
    Blogger Reede said...

    Mu üks tuttav bioloog, kes ülikooli ajal usinasti mägedes matkas, ütles, et esimesed kaks nädalalt on raske pesemata olla, aga siis harjud ära. Külmas mägijões pesemine pidi hirmus olema. Seega prooviti jõuda mõnda linna, kus oli saun. Jerevanis oli olnud nii uhke saun, kus saunatädi korjas kõik nende riided oma kätte ja pärast mitmetunnist saunaskäiku, mille ajal pakuti ka veini (nõukogudeaegses linnasaunas!), said nad oma puhtakspestud ja triigitud matkariided kätte. Püksid oli ka hoolikalt viigitud. Ei enne ega pärast seda üritust need riided triikrauda enam ei näinud.

    Monday, 22 May, 2006  
    Blogger Eppppp said...

    Ma olin ükskord Robinsoni-saate toimetaja ja seal sai oma silmaga ära näha, et inimesed läksid esimese nädala-kahe jooksul mustaks, aga pärast kolmandat nädalat muutusid neil juuksed kuidagi puhtamaks (veega nad muidugi pesid ennast, aga seepi ei olnud).

    Tuesday, 23 May, 2006  
    Blogger Liisapereema said...

    jagan leevikese ema seisukohta, et liiga tihe peapesemine on kuritegu. oma roll on kindlasti ka shampoonil - mul pantenega pestes läheb poole päevaga juustuks, aga salongikraamiga peab paar päeva kindlasti vastu.
    vormsi ennu ja tema seebi kartuse kohta ei tea muud, kui et tal pole ju juukseid, ma tema asemel üldse aint tuulutaks ennast :P

    kahju, et peapesu kriteeriumid ei laiene riietele - oleks ju lahe, et pesed harvem sokke, siis läheb aeglasemalt mustaks...

    Wednesday, 24 May, 2006  
    Anonymous Anonymous said...

    Greets to the webmaster of this wonderful site! Keep up the good work. Thanks.
    »

    Saturday, 22 July, 2006  

    Post a Comment

    << Home