• randveerud
  • ema, isa ja leevike: leevike ja tekk

    Tuesday, May 16, 2006

    leevike ja tekk

    enne leevikese sündimist luges ema käsiraamatust, et lisaks ninapumbale, lutt-termomeetrile ja teistele vajalikele beebitarvetele tuleb osta lapsele ka kaks baikatekki. kaks seepärast, et oleks teine kohe võtta, kui esimesega midagi juhtuma peaks. leevikese ema ostiski ühe kollase ja teise sinise baikateki. kolmanda, rohelise baikateki, andis leevikese vanaema ning teine vanaema tõi lambavillateki. lisaks soetas ema veel villaheideteki vankri tarbeks.
    paaril esimesel kuul ei osanud leevike veel oma eelistusi välja näidata ning magas nii päeval kui ka öösel kenasti teki all. nüüdseks on aga kollane, roheline ja sinine tekk kapis, kuna leevike ei armasta ühtegi neist. tema eelistab ilma mingi katteta magada. ema, kes ise paksu vatiteki all tukub, paneb ka leevikesele õhtuti vaikselt tekiotsa jalgele. mõne minuti pärast on see muidugi maha siputatud ja leevike liigutab läbi une rõõmsalt paljaid varbaid.
    praktilise meelega leevikese ema loodab, et mõni järgmine laps tuleb ehk tekisõbralikum. või oskab keegi käsitöönaistest nõu anda, mida kasulikku valmistada kolmest baikatekist: rohelisest, kollasest ja sinisest.

    14 Comments:

    Anonymous Anonymous said...

    Meil on kaks tekki, kummalgil lapsel oma ja kuigi nendega ei ole kunagi magatud, on need kogu aeg kasutuses. Nendega on hea mängida, neid saab kergelt pesta ja päris voodiriideid ma ei luba mängimiseks. Need sobivad aga kõiksugusteks magamise mängudeks ja ka mereröövli laeva purjeks ja laevakski. Vahel on sinine tekk meri ja siis saab mõmmi jm seal ujuda. Ja kõikvõimalikud pesad, mida nendest ehitatakse.
    Leevike on veel väike, aga kindlasti kulub tal juba üsna varsti vähemalt üks tekk mängimiseks ära.

    Tuesday, 16 May, 2006  
    Blogger ingrid said...

    ehk valmistad ühe suurema teki nendest kolmest enda tarbeks juhuks kui vatitekist mõnel talveööl väheks peaks jääma. või teed hoopis moodsa pelgulinlase jakikese endale ja leevikule. ja kui puudu jääb siis võin mirteli tekke lisaks anda. hea, et ma sind enne mirteli sündi ei kuulanud ja ühe teki vähem ostsin..

    Wednesday, 17 May, 2006  
    Blogger Pesukaru said...

    aga mulle siiani meeldivad sellised tekid. meil on kodus üks sihuke suurem ja see on mul alati ilma tekikotita selle "päristeki" all, sest ta on nii pehme ja soe. mingi titepõlve armastus on sisse jäänud selle materjali vastu.

    Wednesday, 17 May, 2006  
    Blogger triibik said...

    mina ostsin enne mirri sündi samuti baikateki ja pesin selle kohusetundlikult enne kasutamist ära, nagu instruktsioonis kirjas oli. masinast väljus mingi ilge pussakas, mis ajab tänini võimsalt ebemeid. või õigemini ajaks, kui keegi seda pruugiks. aga nii mirr kui emme avastasid, et baikatekk on üks igavene jurakas, mis lapsele mõnusalt ümber ei istu. vanaema kinkis meile mitu suurt fliispleedi, mis vajuvad mõnusalt lapse kehakontuurida ümber.
    vanasti ei lasknud ka miina endale üldse tekki peale panna,ärkas kohe üles. aga nüüd juba natuke laseb.

    Wednesday, 17 May, 2006  
    Blogger Kadri said...

    meil on kokku lepitud, et tekk käib ainult üle kõhu (või selja vastavalt asendist) ja jalad on paljad. Siis ta ei siple seda ka nii kergesti ära. (Jaa, seda rõõmu jätkub kauemaks, nimelt on Riine juba 8. aastane :) )
    Keeruliseks läheb siis kui Riine otsustab kaissu kolida ja siis minu tekiga sama üritab teha, sest minule meeldib teki all :)

    Wednesday, 17 May, 2006  
    Blogger Anu said...

    Ma ei saa aru, kuidas neil lastel külm pole ilma tekita magada? Minu 5-aastane kohati juba püsib teki all, 2,5-ne aga ajab ka kõige külmemal talveööl järjekindlalt igasuguse teki pealt. Proovisin teda magamiskotti magama panna /lasin sõbrannal spetsiaalselt kena puhhi-teemalise pildiga koti väljamaalt tuua/ ja siis hakkas laps kisama, kuna ei saanud seda pealt ära ajada.

    Wednesday, 17 May, 2006  
    Anonymous Anonymous said...

    Vanasti sai baikatekkidest seksikaid kassapidajaveste õmmelda, äkki on need ka nüüd uuesti in???

    Wednesday, 17 May, 2006  
    Blogger maris said...

    jah meil ka poeb kahe vahele ja hakkab siis kogu fahmiilil tekki pealt ära ajama.
    aga magamiskotti ma aheldada ei raatsi, tundub kiusamisena. las magab paljalt kui nii rohkem meeldib.

    Wednesday, 17 May, 2006  
    Blogger Anu said...

    aususe huvides, et must ei jääks muljet kui lapsepiinajast:), lisan ka, et ma katsetasin magamiskotti vaid 1 kord ja seegi kord vaid kuni sinnamaani, kui ta kisama pistis:)

    Wednesday, 17 May, 2006  
    Blogger Liisapereema said...

    Näe, ikka elus olete!

    Liisal on ka tekk, mida ta ei kasuta. Meil on hästi soojad toad, Liisa magab poolpaljalt, lapsevanemad aga on mingist riukalikust harjumusest vatiteki all.

    Elutoa diivanil pleedi nõuab küll Liisa endale peale, aga see nagu rohkem mänguelement.

    Wednesday, 17 May, 2006  
    Anonymous Anonymous said...

    Elise (5) mängib ka oma tekkidega kogu aeg : telgid, nukupiknikud, isegi mereröövlilaev (!) on neist tehtud.

    aga mirteli ema nõuanne on asjalik: minu ema õmbles ka 2 tekki servapidi kokku ja sai täiskasvanu-mõõdus mõnusa õhukese suveteki.

    Wednesday, 17 May, 2006  
    Blogger Mina, suur ja väike said...

    mul tegi ema beebitekkidest lapiteki. noh, et pani beebitekid lapiteki sisse ja sellest sai maasmängimise tekk, mis hiljem oli kasutusel voodikatte tekina ja päevauneajalpealevõtmisetekina. nüüd võtsin selle omale ja Väike M seda kasutab seda maassiputamisetekina.
    et siis nii saab neid baikatekke kasutada.

    Thursday, 18 May, 2006  
    Anonymous Anonymous said...

    Very best site. Keep working. Will return in the near future.
    »

    Saturday, 10 June, 2006  
    Anonymous Anonymous said...

    Nice colors. Keep up the good work. thnx!
    »

    Saturday, 22 July, 2006  

    Post a Comment

    << Home