• randveerud
  • ema, isa ja leevike: ema ja võtmed

    Tuesday, May 02, 2006

    ema ja võtmed

    ema, isa ja leevikese korteril oli vanasti snepperlukk ning pidevalt tõmbas keegi ukse kinni ja võtmed jäid sisse. ühel korral jäid korterisse nii ema kui isa võtmed ja lukuabi oli sunnitud luku puruks puurima. seejärel paigaldati lukk, mida peab sulgemiseks võtmega keerama.
    peale seda hakkas ema pidevalt korterisse kinni jääma: isa läks välja, keeras ukse lukku aga ema võtmed olid hoopis autos. ema hõikus siis akna peal möödujaid, et keegi autost võtmed üles otsiks ja aknast talle ulataks.
    eile juhtus jälle samasugune lugu, ema ja leevike tahtsid õue minna aga võtmeid ei olnud. nad otsisid nii kotist, taskutest kui riiuli pealt ning ema mõistis, et ilmselt taaskord autos. ta läks aknale, aga kedagi ei tulnud. ootas ja ootas ning otsustas lõpuks aknast välja ronida. pistis autovõtmed taskusse ja libistas end aknast välja. ja kui ta siis rippus seal maa ja taeva vahel ja arutas omaette, kas on ka valus kukkuda turgatas talle pähe hoopis hullem mõte - mis saab siis, kui võtmeid autos siiski ei ole. leevike jääb ju niiviisi üksi tuppa ja aknast sisse ema ilma kõrvalise abita ronida ei jaksa. ning just sel hetkel, kui ta oli plaaninud alla hüpata, haarast ema hoopis vihmaveetorust ja vinnas end aknalauale tagasi. leevike hüüdis rõõmsalt: "kuku", sest tema arvas, et ema ilmumine ja kadumine on üks lõbus mäng.
    toas leidis ema võtmed kohe üles ning otsustas, et kui varsti jälle peaks lukuabi luku puruks puurima, tuleks paigaldada selline süsteem, et korterist seest oleks võimalik ust ilma võtmeta avada.

    11 Comments:

    Blogger ingrid said...

    ma oleks näha tahtnud seda kuda leeviku ema seal vihmaveetoru otsas kõigub. nii kahju et keegi ei pildistanud, ehk kokk naabermajast siiski filmis...
    ja vedas et vihmaveetoru vastu pidas

    Wednesday, 03 May, 2006  
    Anonymous Anonymous said...

    mhm, see võtmetelugu on nii tuttav. meil oli ka varem snepperlukk - oi kui tihti pidime naabrite juures issit ootama. aga nüüd on meil selline lukk, mida on võimalik nii väljast- kui seest ise kinni panna - soovitan.

    Wednesday, 03 May, 2006  
    Anonymous Anonymous said...

    tee koju mitu varuvõtit siis pole muret, et kui üks võti on autos, teine kadunud siis on kolmas ja neljas ja viies alati varnast võtta.

    Wednesday, 03 May, 2006  
    Anonymous Anonymous said...

    kas sa oled unustanud, et ühed võtmed on sinu emal?

    Wednesday, 03 May, 2006  
    Anonymous Anonymous said...

    Lukku peab seestpoolt kindlasti lahti saama! No kujuta ette kui mingi gaasileke või tulekahju tuleb ja sina Leevikesega toas kinni oled. Kuna praegu tuleb abi aeglaselt, siis on küll targem kohemaid uus lukk panna...

    Friday, 05 May, 2006  
    Blogger krista said...

    kui me nüüd ükspäev Ketliniga Leevikesel ja ta emal külas käisime, siis ma kohe huviga vaatasin seda vihmaveetoru :))).... ja ühinen täiesti mirdimehega :)

    Sunday, 07 May, 2006  
    Anonymous Anonymous said...

    Mulle väga meeldib meie lukk, kus on kaks lukuosa - üks on võtmega keeratav mõlemalt poolt, teine käib väljast võtmega, seest aga nublakaga. Ülimugav - kui ise kodus, keerad nublakast kinni (ja kui keegi veel peaks koju tulema ja ei taha uksekella lasta, saab ta oma võtmega lahti keerata), ära minnes aga keerad teise luku (või mõlemad lukud) kinni. Võti koju luku taha jääda ei saa ja seestpoolt risti luku avamist takistama ka mitte :)

    Tuesday, 09 May, 2006  
    Blogger Jubejuss said...

    Üleüldse peaksid uksed olema lukkudeta siis on hea lihtne sisse välla käia.
    Aga noh kui mõni pätt kindlasti mukida tahab, siis tema jaoks võib paigaldada luku ukse piida sisse

    Saturday, 13 May, 2006  
    Anonymous Anonymous said...

    Aga äkki võiksid olla veel ühed võtmed, mis on ainult kodus?

    Tuesday, 16 May, 2006  
    Blogger Mari-Leen Albers said...

    minul ei kao võtmed ära :S
    mul on võtmenagi.. kus kõik reas.. tulen koju, keeran ukse lahti, panen nagisse.. lähen ära.. pistan võtmed tasku..

    uks on selline, et väljastpoolt peab lahti keerama (pool keeru..) ja suvaline inimene sisse ei saa, kuigi uks lukus ei ole..
    seest saan kinni keerata, kui tahan.. aga milleks? väljast nagunii ilma võtmeta sisse ei saa :P

    Monday, 29 May, 2006  
    Anonymous Anonymous said...

    This site is one of the best I have ever seen, wish I had one like this.
    »

    Saturday, 10 June, 2006  

    Post a Comment

    << Home